Rene de Brabander (Fup)

Op 1 juli 2005 werd de Biljartvereniging Bij ’t Hof te Honselersdijk opgericht.
De vereniging telde 10 leden waaronder René de Brabander. René kwam regelmatig in Café Bij ’t Hof en werd aangestoken met het ‘biljartvirus’ door toedoen van ondermeer Pierre Paauwe en Marcel Sekreve. Daardoor speelde hij voornamelijk driebanden en panaché. René deed wel eens hier een daar mee aan een biljarttoernooitje – driebanden en panache in De Lier, B&U-bokaal in De Kroon, koppelpanaché in Bij ’t Hof – maar door de oprichting van BV Bij ’t Hof kon hij nu ook deelnemen aan de Persoonlijke Kampioenschappen van de KNBB het district Vlietlanden. Hij deed mee aan libre 4e klasse, bandstoten 5e klasse en driebanden klein 3e klasse. De resultaten vielen het eerste jaar erg tegen; wellicht was een potje in de kroeg, toch iets anders dan het spelen in het gele hemd van de Yellow Fellows, een naam waar hij trots op was.
In januari 2007 speelde René de districtsfinale bandstoten 5e klasse in De Kleine Confiance in Schiedam. Hij werd vierde met een moyenne van 0.91. Een geweldige ervaring voor hem. In maart 2007 stond hij weer in een finale. Nu de districtfinale driebanden 3e klasse in De Kroon in Vlaardingen. Hij werd tweede achter Ron Paauwe en promoveerde zelfs naar de 2e klasse met een moyenne van 0.401. Dus samen met Ron in oktober 2007 naar de regionale finale in Gouda. Daar werd hij achtste. In het seizoen 2007-2008 toen BV Bij ’t Hof met twee B2-teams inschreef speelde René in het team van Bij ’t Hof 2.
Op 27 augustus 2008 overleed René de Brabander op 41-jarige leeftijd. Zijn overlijden heeft ons allen diep geschokt.
We zullen hem altijd blijven herinneren als een opgewekte, sportieve persoonlijkheid, waarmee we konden lachen, maar met wie je ook over serieuze zaken kon praten. Op maandag 1 september 2008 hebben we hem naar z’n laatste rustplaats gedragen op de Algemene Begraafplaats in Naaldwijk.
René bedankt.