Leen Paauwe

In Memoriam Leen PaauweLeen Paauwe
28-03-1942 – 28-10-2009

Vanmiddag, 28 oktober 2009,  bereikte ons het droeve bericht dat Leen Paauwe overleden is. Hij werd wellicht getroffen door een hartaanval. Leen werd 67 jaar oud.
Leen vond biljarten leuk. Maar als vrachtwagenchauffeur op buitenland is dat moeilijk te combineren. Toen Leen hoefsmid werd en elke avond thuis was, had hij daar meer mogelijkheden voor. Ik denk, zeker ook aangestoken door de successen van Pierre, dat hij beter wilde gaan spelen. Kinderen de deur uit en dus een biljart op de vrijgekomen zolder.
Hij organiseerde een toernooi met een zelf verzonnen spelletje: Het Hoefslagtoernooi.
Dit was een variant op het bekende tien van rood, maar dan wel de 3e, 6e, 9e, 12e en 15e los van rood of driebander van rood.
Het werd een succes. Leen betaalde, want op vakantie gingen Leen en Co toch niet …. was de uitleg.
Toen er gerekend werd wat zo’n toernooi wel kostte, heeft Jaap voorgesteld om een bijdrage te vragen. Het is toch van de zotte dat iedereen het naar z’n zin heeft op kosten van Leen en Co. Hoewel dat eerst tegen het zere been was, stemden zij daar uiteindelijk toch in toe. En zo kwamen we in augustus tot de 24e Hoefslag.
Omdat er dit jaat voor het eerst geen winter-editie gehouden zou worden, zou in augustus 2010 de 25 hoefslag plaatsvinden. Zo we nu wel kunnen verklappen, was de bedoeling dat we de finalepartijen van zondag niet bij Leen, maar in Lier bij Raymond Ceulemans zouden houden.
Met z’n allen in de bus naar de finale. Ik weet zeker dat Leen dit SUPER had gevonden.
Helaas zullen we dat niet met hem beleven.
Leen werd in 2008 lid van Biljartvereniging Bij ‘t Hof.  Zo kon hij meedoen aan de Persoonlijke Kampioenschappen libre en bandstoten van de KNBB. Driebanden vond hij maar niks, hoewel hij daarin ook prima presteerde.
In februari 2008 plaatste Leen zich, samen met Pierre, voor de districtsfinale bandstoten 3e klasse bij Koos ‘Witte Paard’ Bos. Daar eindigde hij op de 4e plaats. November 2008 werd hij 3e in de distritsfinale libre 3e klasse, maar omdat Marcel Sekreve afschreef  i.v.m. driebanden groot, kon Leen toch plaatsnemen in de regionale finale in december in De Griffioen. Daar werd hij vierde, als beste van het district Vlietlanden.
Vorige week plaatste Leen zich weer voor de districtsfinale libre 3e klasse. Jammer dat hij hier niet bij is. Sinds vorig jaar speelde Leen ook in het C2-libre-team van de Yellow Fellows.
Leen, dank voor alles wat je gedaan hebt  om het mensen naar de (biljart-)zin te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>